dac-damsheide team

Het team

 • Marc Swinnen

  Marc Swinnen Marc studeerde af als dierenarts in 1995. De eerste jaren van zijn carriere verzorgde hij zowel grote als kleine huisdieren. In 2001 met de bouw van de praktijk in de Bosstraat te Hamont heeft Marc resoluut gekozen voor de gezelschapsdieren. Zijn echtgenote Monique heeft vanaf het prille begin de administratieve taak op zich genomen. Dit is niet te onderschatten, en ik ben haar daar zeer dankbaar voor. Wegens verdere groei is er een tweede collega bijgekomen in 2006. Zo werd "DAP Swinnen&Co" geboren. In 2009 werden plannen opgevat om uit te breiden richting Neerpelt ; Zo is er een 2de vestiging van DAP Swinnen&Co opgestart op het Marktplein te Neerpelt. Rond die tijd zijn ook de gesprekken opgestart met DAP Jan Nelissen om een unieke samenwerking te beginnen. Met enige trots mag ik dan ook onze nieuwe praktijk "DAC Damsheide" voorstellen langs de Hamonterweg in Neerpelt, open vanaf 21 januari 2013.
 • Jan Nelissen

  Jan Nelissen Jan is in 2005 afgestudeerd als dierenarts kleine huisdieren aan de Universiteit van Gent. Hierna heeft hij 5 jaar gewerkt als dierenarts in 3 grote dierenartsencentra in het Verenigd Koninkrijk. Tijdens deze periode heeft hij ook nog het ECVPS General Practitioner Certificate in Small Animal Practice behaald. In april 2010 is hij terug naar Belgie verhuisd om de praktijk van zijn vader Leo over te nemen en als dierenartsenpraktijk Nelissen verder te zetten. Hierna zijn dan ook de gesprekken met Marc Swinnen begonnen om samen een dierenartsencentrum op te richten. Vanaf januari 2013 zal Jan full time in Dierenartsencentrum Damsheide werken. Jan zijn speciale interesses zijn de chirurgie en cardiologie van de kleine huisdieren.
 • Dervla Lim

  Dervla Lim Dervla Lim is in 2004 afgestudeerd als dierenarts kleine huisdieren in de Universiteit van Melbourne in Australie. Zij heeft eerst 3 jaar als dierenarts gewerkt in Australie en daarna 3,5 jaar in het Verenigd Koninkrijk waar zij haar man Jan Nelissen heeft leren kennen. In Augustus 2011 is ze verhuisd naar Belgie om met Jan samen te wonen. Sinds februari 2015 werkt Dervla als parttime dierenarts in ons centrum. Dervla haar speciale interesse gaat vooral uit naar de echografie en chirurgie van de huisdieren. In haar vrije tijd bakt en tennist ze.
 • Sofie Gielen

  Sofie Gielen Sofie studeerde in 2009 af als dierenarts in Gent. Hierna heeft ze 8 jaar als dierenarts in Nederland gewerkt. Ze heeft vooral honden en katten behandeld maar ook konijntjes en knaagdieren zijn bij haar welkom. Naast de bijzondere diersoorten heeft Sofie een speciale interesse voor tandheelkunde en chirurgie. Ook is ze een extra opleiding aan het volgen voor osteopathie. In haar vrije tijd gaat ze graag wandelen met haar hond of brengt ze tijd door met haar gezinnetje.
 • Josée

  Josée Josee is van opleiding psychologe maar heeft al meer dan 30 jaar ervaring als dierenartsenassistente in dierenartsen-praktijk Nelissen (eerst als assistente van Leo en daarna van Jan). Zij zal ook in de nabije toekomst nog part-time dierenartsenassistente zijn in Dierenartsencentrum Damsheide.
 • Maxime

  Maxime Maxime is afgestudeerd als dierenartsassistent aan de Thomas More Kempen. Nadat ze hier op DAC Damsheide een jaar stage heeft gelopen, heeft ze in 2016 ons team vervoegd als parttime medewerker. In haar vrije momenten spendeert ze veel tijd bij haar paarden of maakt ze graag een boswandeling met haar hond.
 • Ricardo

  Ricardo Ricardo studeerde af als dierenartsassistent in 2011, sinds maart 2014 werkt hij parttime bij ons en sinds januari 2016 kan je hem full time bij ons vinden. Zijn vrije tijd gaat vooral uit naar voetbal, zaalvoetbal, badminton en webdesign.
 • 1